Vadonatúj épület

2024.03.15. 10:58

Remek kihasználtsággal működik a bölcsőde Sarkadon

Remek kihasználtsággal működik Sarkadon a Mazsola bölcsőde. Az intézmény tevékenységével kapcsolatos tájékoztató a minap került a képviselő-testület elé.

Licska Balázs

Számos szempontból fontos volt az a 360 millió forintos beruházás, amelynek keretében az Iskola és a Petőfi utcák sarkán egy vadonatúj bölcsődét építettek – mondta dr. Mokán István polgármester, hozzáfűzve, hogy azt 2019 őszén adták át. 

bölcsőde, gyerekek, Sarkad
Folyamatosan fejlesztik a bölcsődét Sarkadon. Illusztráció: Shutterstock

A bölcsőde régi, Kossuth utcai épülete nemcsak több mint százéves, hanem szűkös is volt, tehát szükséges volt kiváltani. Egy vadonatúj, a kor követelményeinek mindenben megfelelő épületet, modern környezetet teremtettek mind a gyermekek, mind a szakemberek számára. Lényeges volt az is, hogy a férőhelyek számát a korábbi 48-ról így 60-ra emelték. Továbbá fontos, hogy a beruházással újabb végleges munkahelyeket teremtettek.

A városvezető elmondta, hogy remek kihasználtsággal működik a bölcsőde, ahol a férőhelyek számát 2023 elején 62-re növelték. Folyamatosan fejlesztik a vadonatúj intézményt is, a TOP Plusz keretében 90 millió forintból vásárolnak a bölcsődébe eszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában