Összefoglaló

2024.03.17. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 17.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. március 17-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Macron nem viccel, már atomfegyvereket emleget. Nyilatkozataiból ítélve kevés választ el minket a harmadik világháborútól.

Sűrűn lakott vidéket fenyeget az újabb vulkánkitörés Izlandon. A kitörés miatt a rendőrség szükségállapotot hirdetett.

Ez hogy lehet? Az újbudai rendőrgyilkost bármikor szabadon engedhetik. A bíróság felmentette a vádak alól a kegyetlen rendőrgyilkos Szakács Szilárdot, aki tavaly januárban halálra késelt egy rendőrt az újbudai Lecke utcában. Kényszergyógykezelésre ítélték a férfit, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben fognak végrehajtani.

Piromániás tartja félelemben a város lakóit, a szomszédai rettegnek Zoltántól. A Pest vármegyei település, Isaszeg békéjét naponta háborgatja egy megvadult férfi.

Cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy büntetett előéletű 35 éves gerendási illetőségű, de gyulai tartózkodási helyű férfi ellen, aki megállás nélkül továbbhajtott egy általa okozott közlekedési baleset helyszínéről. A nyomozás során felmerült, 340 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

Lopásra, bűncselekmény elkövetésére vette rá 13 éves lányát, ezért – kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt – emeltek vádat a Szeghalmi Járási Ügyészségen egy 47 éves körösladányi nő ellen. A vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat, és a gyermeke által okozott kárt is meg kell majd térítenie.

Simának indult, de a harmadik szettben magára talált a Swietelsky-Békéscsaba a Kaposvári NRC otthonában vasárnap megrendezett női röplabda Extraliga elődöntő első mérkőzésén. A szépítés után viszont a jobban játszó somogyiak végül győztek és előnnyel várják a szerdai békéscsabai csatát.

A Békéscsabai Jókai Színház két művésze, Katkó Ferenc és Gerner Csaba is szerepet vállalt a Most vagy soha történelmi filmben.

Először vizsgálták a munkafüggők gondolkodási folyamatait. Az ELTE PPK kutatói úttörő vizsgálatukban a munkafüggőség kognitív jellemzőit tárták fel.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában