Jókai színház

2024.03.17. 10:46

Most vagy soha: csabai színészek a Petőfi-filmben

A Békéscsabai Jókai Színház két művésze, Katkó Ferenc és Gerner Csaba is szerepet vállalt a Most vagy soha történelmi filmben.

Beol.hu

„A közelgő nemzeti ünnep alkalmából tartották meg Budapesten a Most vagy soha című történelmi kalandfilm vetítését. A Jókai Színház nagyon büszke arra, hogy az alkotásban két színművészünk, Katkó Ferenc és Gerner Csaba is szerepel. A film, melynek forgatókönyvírója és kreatív producere Szente Vajk, már látható a mozikban” – írták a teátrum honlapján.

most vagy soha, szabadságharc, kalandfilm, gerner csaba, katkó ferenc
Most vagy soha: fotó a forgatásról. Középen Gerner Csaba és Katkó Ferenc. Forrás: Jókai színház

Az 1848/49-es szabadságharc történetét bemutató alkotás forgatókönyvírója és kreatív producere, Rákay Philip szerint a történelmi kalandfilm egyfajta nemzeti minimum. „Kellenek olyan ügyek, amiken nem vitatkozunk, bárhogy is szavazunk négyévente, és bárhogy is gondolkodunk a világról. Ez egy ilyen film, mert olyan hősökről szól, akik nélkül lehet, hogy ma nem lennénk itt, lehet, hogy nem lenne Magyarország” – húzta alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában