Vádemelés

2024.03.17. 16:16

Arra vette rá az anya a kislányát, hogy lopja meg az apját

Lopásra, bűncselekmény elkövetésére vette rá 13 éves lányát, ezért – kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt – emeltek vádat a Szeghalmi Járási Ügyészségen egy 47 éves körösladányi nő ellen. A vádlott próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre számíthat, és a gyermeke által okozott kárt is meg kell majd térítenie.

Licska Balázs

A nő korábbi élettársi kapcsolatából egy gyermek született, akit az édesapja nevel körösladányi otthonukban. A nő nehéz körülmények között él a jelenlegi kedvesével, ezért tavaly augusztus első felében megkérte az akkor 13 éves kislányt arra, hogy szerezzen, lopjon pénzt az édesapjától, mert neki bizonyára van félretett pénze.

pénz, lopás,édesanya,vádemelés, körösladány
A kislány az édesanyja kérésére rendszeresen belenyúlt abba a pénztárcába, ahol édesapja a spórolt pénzét tartotta
Forrás: Shutterstock

A kislány eleget is tett édesanyja kérésének. Egy hónapon keresztül több részletben, két-háromnaponta, alkalmanként 10 vagy 20 ezer forintot, összesen pedig mintegy 360 ezer forintot vett el abból a szekrényből és pénztárcából, ahol az édesapja a spórolt pénzét tartotta, persze az édesapja tudta nélkül.

A gyermek átadta a pénzt az édesanyjának, a vádlottnak, aki mindezzel bűncselekmény elkövetésére bírta rá 14 év alatti gyermekét – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában