Városi közgyűlés

2024.02.27. 13:00

Hajrá Békéscsaba: a megegyezés költségvetését fogadták el

Nemcsak a megbízhatóság, hanem a megegyezés, a konszenzus költségvetésének is nevezték az ideit azon a keddi sajtótájékoztatón, amelyen a Hajrá Békéscsaba-frakció (Varga Tamás alpolgármester, dr. Juhász István tanácsnok) értékelte a csütörtöki városi közgyűlést.

Licska Balázs

Elmondták, hogy most a költségvetés tervezését nem befolyásolták olyan negatív hatások, mint a koronavírus-járvány, a háború vagy az energiaválság. Számos előremutató módosító javaslat érkezett, így több pénz jut a földes utak karbantartására, a közbiztonság és a közlekedésbiztonság növelésére, de segítik a nyugdíjasközösségeket és azt is, hogy a 70 év felettiek szén-monoxid-érzékelő berendezéseket szerezhessenek be.

Hajrá Békéscsaba, Varga Tamás, közgyűlés, sajtótájékoztató
Varga Tamás és dr. Juhász István értékelt a Hajrá Békéscsaba-frakció nevében. Fotó: Licska Balázs 

Hangsúlyozták: nem volt példa az elmúlt időszakban arra, hogy a város saját forrásból 10 százalékos fizetésemelést hajtson végre azon szakemberek számára, akik egyéb bérfejlesztésben nem részesülnek, ám most ez is megvalósul. Az átlagosan 32,2 százalékos pedagógusbér-emelés pedig biztosított az érintett óvodai, bölcsődei munkatársaknak. Kiemelték: 1,4 milliárd forint jut önként vállalt feladatokra, amelyek segítik, hogy élhetőbb legyen Békéscsaba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában