Békés vármegye

2024.04.27. 07:17

Napsütéses időjárás várható szombaton Békésben

Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk szombaton Békés vármegyében.

Beol.hu
előrejelzés, időjárás, Békés-megye
Kellemes szombati időjárás szombaton
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A nap első felében több, délután már kevesebb lesz a gomolyfelhő. Elszórtan zápor előfordulhat. 20 fok köré melegszik a levegő - olvasható a koponyeg.hu oldalon.

Markáns melegedés zajlik a térségünkben.
Ennek sok pozitív élettani hatását tapasztalhatjuk, érdemes is kihasználni a sok napsütést, a viszonylag csendes időt és a még átmenetileg kedvező levegőminőségi helyzetet. Töltsünk minél több időt a szabadban, de már gondoskodni kell a megfelelő UV-védelemről, és rétegesen kell öltözködni a nagy napi hőingás miatt.
Sok ember számára viszont komoly terhelést jelent egyrészről ez a nagy napi hőingás, másrészről a melegedő tendencia. Emiatt gyakrabban jelentkezhet ingadozó vérnyomás, erősödhetnek az ízületi és egyéb gyulladásos folyamatok, jobban fájhatnak a műtéti hegek. Nagyobb terhelés azonban a fejfájással élőket fogja érni. Különösen a migrének erősödésére számíthatunk, de sok egyéb jellegű fejfájás is gyakrabban jelentkezhet. Gyakori ilyenkor a szédülés, a látásromlás és a fokozott fáradékonyság. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!