2024.02.02. 09:17
Árpád Pálinka: irány Düsseldorf, vendégünk Nagy Árpád
Stúdiónk vendége Nagy Árpád, a békéscsabai Árpád Pálinkaház főzőmestere volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy ők érdemelték ki a Legeredményesebb Pálinkafőzde Díját a tavalyi év végén a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban.
Nagy Árpád
Fődíjként a csabai Árpád Pálinkaház képviselheti hazánkat idén márciusban Európa legnagyobb bor- és párlatkiállításán, a düsseldorfi ProWein-en, amit 30 éve rendeznek meg.
Nagyon készülnek az eseményre, és természetesen ott lesz velük Düsseldorfban többek között a Prémium Bársony Birs, a Prémium Érlelt Szilva, a Prémium Piros Vilmoskörte és a Prémium Magyar Kajszibarack Pálinkájuk, amik a TOP kiválóságok közé tartoznak.
A hazai vizekre, jobban mondva párlatokra evezve, Nagy Árpád kiemelte, főzik a gyömbér-, a mandarin- és a kávépárlatot, ezek egyre népszerűbbek vásárlóik körében. Számára ugyanakkor most a gin a kihívás, a kísérleti fázis végén tartanak, és egyre inkább olyan a párlat, amilyennek már az elején elképzelték.
Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!
Beol podcast
- Az apró dolgok szépsége – vendégünk Misik Istvánné
- A brazil jiu-jitsu-a világ leghatékonyabb földharca: Kiss Károly a vendégünk
- A fejlesztésekre koncentrál: vendégünk Paláncz György alpolgármester
- Az „igazi férfi” csabai kolbászt eszik: vendégünk Ugrai Gábor
- A szegedi zsákmány – vendégünk dr. Bácsmegi Gábor