Előadás

2024.01.18. 10:25

Rékasi Károly idézte meg Petőfi útirajzait

Rékasi Károly Petőfi 200 Szabadság, szerelem című előadását tekinthették meg az érdeklődők a napokban a mezőberényi Orlai házban.

Papp Gábor

Rékasi Károly telt házas műsora maradandó élményt nyújtott a mezőberényi közönségnek.

Forrás: Orlai Ház

Mint az intézmény Facebook-oldalán olvasható, Rékasi Károly egy óra időtartamú előadását maga állította össze, ebben Petőfi Sándor „Útirajzok” című naplójára támaszkodott, ez adta a produkció gerincét. A színművész egy évnyi országjárást egy órába sűrített, és előadásában a közönséget útitársakként vonta be.

Rékasi Károly
Forrás: Orlai Ház

Petőfi úti leveleit barátjához, Kerényi Frigyeshez írta, ám azokat soha nem küldte el a címzettnek, így váltak ezek „fiktív” írásokká. A levelek közben versek hangzottak el.

Az előadás szerves részét képezték a történetet alátámasztó, az adott hely hangulatát idéző audio-vizuális betétek, valamint a Zeneakadémián diplomázott Somlai Valéria zongoraművésznő élő zongorajátéka is. Rékasi Károly telt házas műsora maradandó élményt nyújtott a mezőberényi közönségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában