Esküvőkiállítás Békéscsabán

2024.01.12. 17:18

Pezsgővel koccintottak a Centerben mindazokra, akik összekötik egymással az életüket - galériával

Az esküvőipar szinte minden szegmense megjelenik szombat estéig a Csaba Centerben, és a nagy nap körül zajlik minden a békéscsabai bevásárlóközpontban pénteken és szombaton, az immáron 20. esküvőkiállításon. Pénteken délelőtt a hivatalos megnyitó után pezsgővel koccintottak szervezők, kiállítók a rendezvény sikerére. Az esemény viszont akkor igazán sikeres, ha minél többen látogatják, mert akkor továbbra is fontosnak tartják a házasság intézményét.

Nyemcsok László

Zajlik a vármegye legnagyobb esküvőkiállítása Békéscsabán

Fotó: Bencsik Ádám 

Aki házasodik, annak bizonyára új, örömteli fordulatot vesz az élete. Ehhez igazodva immáron a 20., a vármegye legnagyobb esküvőkiállítását rendezik meg január 12–13-án, pénteken és szombaton a Csaba Centerben.

Hrabovszki György, a békéscsabai bevásárlóközpont igazgatója a péntek délelőtti megnyitón kiemelte, 2000 négyzetméteren várják az érdeklődőket azon a rendezvényen, ahol az esküvőipar szinte minden szegmense képviselteti magát.

– Közel 40 kiállító kínálatán túl további 80 üzletben mindent egy helyen megtalálnak a jegyespárok. Legyen szó ékszerről, karikagyűrűről, fehérneműről, öltönyről, nászajándékról, örömanya-ruházatról vagy akár a leány- és legénybúcsú kellékeiről – ecsetelte Hrabovszki György. – Ahogy azt januárban megszokhatták vásárlóink és látogatóink, az év eleje nálunk mindig a nagy nap, vagyis az esküvő körül zajlik. Kiállítóink évről évre visszatérnek hozzánk, ami azt bizonyítja, hogy elégedettek. A kiállítók zöme Békéscsaba, Gyula és vonzáskörzetéből jön, de akad, aki Gyomaendrődről, Méhkerékről érkezik. A szomszédos vármegyéből, Szegedről már évek óta van visszatérő kiállítónk, amire büszkék vagyunk.

Újdonságnak számított az esküvőkiállítás történetében, hogy a hivatalos, színpadi megnyitót követően pezsgős koccintáson vettek részt közösen a szervezők és kiállítók, ahol az utóbbiak nevében ketten is beszédet mondtak. Mégpedig a menyasszonyi ruhákat felvonultatóknál Fehér Anikó, az esküvői öltönyök palettájának képviselőinél pedig Szabados Eszter. Mindketten kiemelték, a házasság az egyik legszentebb dolog a világon, aminek illik megadni a módját nemcsak a szertartás, hanem a viselet által is. Kiemelték, ma már egyre sokszínűbb, szélesebb a kínálat, amiből választhatnak a házasulandók. Vannak, akik a hagyományokat, mások az újdonságokat részesítik előnyben.      

A színpadi programok, ahogy az egy lakodalomban szokás, nyitótánccal kezdődtek a Kner TSE és a Nyíri Lajos TSE táncosaival.

–  A házasulandók nemcsak egyeztethetnek személyesen a szolgáltatókkal, hanem a színpadon egy-egy bemutató erejéig meg is nézhetik kínálatukat, vagy élőben, vagy a LED-falas kivetítőn – ecsetelte Hrabovszki György. – Ebben az évben is zajlik a Csaba Center Jegyespárja verseny, csaknem 30 pár részvételével. Az alábbi településekről jelentkeztek: Békéscsaba, Békés, Sarkad, Újkígyós, Elek, Telekgerendás, Orosháza, Almáskamarás, Szeghalom.

Az első három helyezett jegyespár a kiállítók által felajánlott értékes ajándékokat nyeri, amit a nagy napra, és az arra való készülődésre használhatnak fel. Az eredményhirdetést és a díjátadást szombaton 17 órakor tartják a Csaba Center színpadán.

Csodálatos élmény az ember életében.

Juhász Ildikó, az egyik békéscsabai esküvői és lakodalmi helyszín képviselője elmondta, a házasulandók és szüleik egyre inkább szeretik levenni a vállukról a szervezés velejáróit, és rábízni ezt a szakemberekre.

– Általában egyszer adódik ilyen csodálatos élmény az ember életében, és ilyenkor nem szabad elapróznia magát, érdemesebb élvezni a nap minden történését. – hangsúlyozta Ildikó. –  Ennek biztosításához megvannak a megfelelő szakemberek, akik már – amennyiben igénylik – egy csomagban kínálják akár a helybe hozott házasságkötést, majd a lakodalmat, a vendégek elszállásolását. Így az ifjú párnak és hozzátartozóinak csak egy dolguk van, meg- és átélni az egyedi, soha vissza nem térő pillanatokat.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában