Békéscsaba

2024.01.22. 11:48

Kaspók és dísztárgyak is készültek agyagból

Gyermekek, szülők és nagyszülők is belekóstolhattak az agyagmívesség rejtelmeibe szombaton a Meseházban. Veres Krisztina vezető elmondta, az intézmény idén ünnepli fennállásának 35. évfordulóját, a családi hagyományőrző délután is az ünnepi évad rendezvénye volt.

dr. Nagy Szilvia

Kicsik és nagyok formázták az agyagot.

– A jubileum alkalmából egész éven át tartó programsorozat indult. A jeles napokhoz is kötődő családi délutánok immár 2000 óta örvendeztetik meg az érdeklődőket. Az agyagozás specialitás, már a nyitás óta jelen van a Meseház életében. Van egy kis fazekasműhelyünk is; Ványai János hajdani békéscsabai fazekasmester műhelyének hagyatékát, a múzeum tulajdonát képező kiállítási anyagot Lukács Tünde népművelő kérte el annak idején tartós letétbe. Az eredeti használati tárgyak mellett modern eszközök is megtalálhatók; elektromos kemencében égetünk, sőt van fazekaskorongunk is – sorolta Veres Krisztina, aki mézes sült tökkel is megvendégelte a minicserepeket, dísztárgyakat formázó résztvevőket. A kiégetett kaspókat március 2-án, közösen ültetik be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában