Közlekedés

2024.01.21. 16:41

Ezekre a helyekre terveztek zebrákat Békéscsabán

Az elmúlt években több zebrára vonatkozóan is készítettek terveket Békéscsabán.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A Dobozi úti, Meteor utcai buszmegállóhoz tervezett zebra tervei 2020-ban elkészültek, azokat tavaly felülvizsgálták, és a gyalogos átkelőhelyre vonatkozó építési engedély 2026 nyaráig érvényes – írta válaszában Szarvas Péter polgármester, amikor a témában kérdezett Szente Béla önkormányzati képviselő a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Az elmúlt években egyébként több zebrára vonatkozóan is készítettek terveket Békéscsabán, többre is rendelkezésre áll építési engedély. A kivitelezések beszerzési eljárásokat követően indulhatnak meg, illetve amennyiben a beruházásokra a költségvetésben biztosítanak elegendő forrást.

A Dobozi út mellett terveztek zebrát a Kórház és a Dedinszky utca kereszteződésébe, a Kórház és a Telep utca sarkára, a Pataky és a Franklin utca kereszteződésébe, a Körte sor és a Kisfényesi utca sarkára, a Veres Péter és a Tavasz utca kereszteződésébe, a Franklin és a Báthori utca sarkára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában