Békés

2024.01.29. 12:19

30 percre a diákok alkották a testületet - galériával

A békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Technikum, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium 12.C osztályos technikumi osztálya volt a helyi önkormányzat vendége múlt csütörtökön, a békési testületi ülést követően. A diákok a történelem, valamint a 2020-as Nemzeti Alaptantervvel bevezetett állampolgári ismeretek című tantárgy keretében is tanulnak a magyar államról, azon belül az önkormányzatiság működéséről.

Papp Gábor

A békési polgármesteri hivatalba látogattak a fiatalok

Fotó: BMH

A tantárgyakat az osztályban oktató Mucsi András középiskolai tanár végzős osztályait rendszeresen elviszi a helyi közintézményekbe, így a rendőrségre, a polgármesteri hivatalba vagy a járási hivatalba, ahol testközelből ismerkedhetnek meg az állami szervek munkájával. A békési polgármesteri hivatal tevékenységéről a hivatalt vezető Tárnok Lászlóné jegyző adott tájékoztatást a technikumi diákoknak, az önkormányzatról pedig Kálmán Tibor polgármester és Polgár Zoltán alpolgármester beszélt nekik. A jelen levők kipróbálhatták a szavazógépeket, így egy röpke fél órára a diákok alkották a képviselő-testületet, valamint a szakértői gárdát. Az előadások után megtekintették a polgármesteri és alpolgármesteri irodát, továbbá a hivatal más helyiségeit is.

Mucsi András elmondta: a gimnazisták szeretik az ilyen látogatásokat, és többet ér, ha az ilyen nehéz témákkal testközelből ismerkednek, megnézhetnek mindent, mintha „száraz előadás” formájában csak az iskolában jutnának ismeretek birtokába. Különösen a továbbtanulás, az életbe való kilépés előtt fontos, hogy a fiatal felnőttek tájékozottak legyenek a világ dolgairól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában