Összefoglaló

2023.12.05. 19:11

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 5.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 5-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Az őszi-téli hónapokban a hűvös, nyirkos időjárásnak köszönhetően megnőtt az akut légúti fertőzéssel orvoshoz fordulók száma. Az elmúlt napokban, hetekben Dr. Sonkoly Iván békéscsabai háziorvos is tapasztalta saját praxisában a betegforgalom növekedését.

Kedden tartották a Legénybúcsú című vígjáték főpróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. A darab írója és rendezője a békéscsabai származású Jászai Mari-díjas, érdemes művész, Szente Vajk. A szereposztást a Jókai színházzal közösen alakították ki. Simont, a vőlegényt Tege Antal, míg barátját, Alexet Csomós Lajos alakítja, vendégszínészként pedig színpadra lép Bátyai Éva. A darabot december 8-án mutatják be. Podcastunkban Gyemendi Réka kérdezte Szente Vajkot.

Rangos elismerést érdemelt ki Békéscsaba és Békés a Virágos Magyarország idei versenyén. A megyeszékhely a Belügyminisztérium Virágos Önkormányzatért díját, Békés pedig a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem elismerését érdemelte ki.

A Hősképzés keretein belül fogadták a mentők azt a hét békéscsabai diákot, akik még novemberben kezdték meg egy idős, utcán összeesett férfi újraélesztését – tudtuk meg Hangai József mentőtiszttől, regionális kommunikációs munkatárstól.

Szombaton egy igen nemes célból voltam hivatalos a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban megrendezett, Gyulai Amazonok - DEAC Női Magyar Kupa mérkőzésre – adta hírül hétfőn Szelezsán György, Elek polgármestere.

A Dobozi Lovas Egyesület és a helyi polgárőr egyesület kedden délután ismét megtartotta Mikulás-napi ünnepségét.

Az Állami Számvevőszék civil szervezetek számára szervezett tudásmegosztó konzultációját tartották kedden délután a Békés Vármegyei Kormányhivatalban, Békéscsabán.

A Muravidékre látogatott kedden Novák Katalin köztársasági elnök, hogy a szlovéniai magyar közösséggel találkozzon. A muravidéki látogatásra a magyar államfőhöz csatlakozott Natasa Pirc Musar szlovén elnök is. A látogatás zárásaként a két államfő moderált beszélgetésen vett részt a felújított dobronaki kulturális központban. A témák között a nemzeti kisebbségek helyzete, a dubaji COP28 klímacsúcs témái és Novák Katalin ott elmondott beszéde is szerepelt.

Sz. Szilárd a rendőröket akcióhősnek nevezte és hazugsággal vádolta őket, de tiszteletlen volt és utasítgatni próbálta a bírónőt is, mire az berekesztette és elnapolta a tárgyalást.










 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában