Békéscsaba

2023.12.05. 15:16

A mentők is köszönetet mondtak az életmentő diákoknak

A Hősképzés keretein belül fogadták a mentők azt a hét békéscsabai diákot, akik még novemberben kezdték meg egy idős, utcán összeesett férfi újraélesztését – tudtuk meg Hangai József mentőtiszttől, regionális kommunikációs munkatárstól.

Papp Gábor

Példát mutattak az életmentő diákok, képünkön Hangai Józseffel.

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Mint azt a Beol.hu elsőként megírta, a fiatalok egy Békéscsabán összeesett idős férfi újraélesztésében segítettek.

A fiatalok a tanítás után a buszra várakoztak, amikor egy idős férfi segítséget kért tőlük, hogy kísérjék el a padhoz, hogy le tudjon ülni. A padig azonban nem jutottak el, a férfi összeesett. A diákok közül az egyik azonnal mentőt hívott, többen hátára fordították, majd a mentésirányítás instrukciói alapján megvizsgálták, és megkezdték az újraélesztését. Egymást váltva nyomták a beteg mellkasát a mentőegységek helyszínre érkezéséig. 

Bajtársaik emelt szinten folytatták az újraélesztést, aminek hatására a férfi keringése újraindult. Hétfőn az Országos Mentőszolgálat elismerését fejezte ki a hét diáknak példamutató viselkedésükért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában