Békéscsaba

2023.11.24. 17:16

Köszönetet mondott a képviselő az életmentő diákoknak

Köszönetet mondott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő azoknak a középiskolás diákoknak, akik a napokban az utcán elkezdték egy összeesett idős férfi újraélesztését.

Papp Gábor

Herczeg Tamás a szakképzési centrum és az iskola vezetésével közösen ült le a fiatalokkal. Forrás: Facebook

Ahogy azt a Beol.hu elsőként megírta, középiskolás fiatalok kezdték el annak az idős férfinak az újraélesztét, aki a napokban váratlanul összeesett Békéscsabán az Angyalos kútnál, és ezt látva a diákok rögvest a segítségére siettek, és felismerve a helyzet súlyosságát, azonnali segítséget hívtak. A diszpécser utasításai alapján a tanulók elkezdték az újraélesztést, vagyis a mellkaskompressziók végrehajtását, miközben a mentőszolgálat is úton volt.  A kitartó újraélesztési kísérletek során a férfi keringése visszatért, majd a mentők kritikus állapotban kórházba szállították. 

Pénteken találkozott Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, ahogy fogalmazott, az immár hőssé vált diákokkal a BSZC Kemény Gábor Technikum épületében. Megköszöntem a példamutató cselekedetüket, és egy-egy szerény ajándékkal fejezte ki az elismerésemet a hét tanuló számára, név szerint: Lédig Barbara, Csicsák Barnabás, Elekes Áron, Göndör György, Hornok Márk, Kornya Tibor, Nagy Levente.

Herczeg Tamás leszögezte: a társadalmi felelősségvállalásra nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, de szolgáljon ez az eset is arra, hogy az életmentés terén való példamutatás nem csak az egyének felelőssége, hanem a közösségé is. Ezért is fontos hangsúlyozni az elsősegélynyújtó képzéseken megszerezhető tudást, illetve ezzel párhuzamosan a digitális eszközök jelentőségét.

– Hála és köszönet az életmentő diákoknak, és kívánom, hogy ez a felelősségteljes attitűd kísérje végig őket az élet minden területén – mondta a képviselő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában