Rosszul lett

2023.11.23. 15:08

Példamutató fiatalok: újraélesztették a Békéscsabán összeesett férfit

Középiskolás diákok segítettek annak az idős férfinak az újraélesztésében, aki a napokban lett rosszul Békéscsabán, az Angyalos-kútnál. Olvasónk szerint példamutatóan cselekedtek.

Papp Gábor

Telefonon diktálták az újraélesztés lépéseit, riasztást adtak le a Szív City alkalmazásban

Fotó: MW-illusztráció

Egy idős férfiról érkezett kedden bejelentés a mentőkhöz, aki összeesett, majd kiderült, hogy nem mutat életjelenségeket. Mentésirányításuk vonalban maradt a bejelentővel, diktálta az újraélesztés lépéseit, riasztást adott le a Szív City alkalmazásban, és ezekkel párhuzamosan indított egy mentőorvosi kocsit és egy mentőgépkocsit. A kitartó újraélesztési kísérlet során a férfi keringése a helyszínen visszatért, kritikus állapotban szállították kórházba.

Az eset kapcsán egy szemtanú osztotta meg olvasóinkkal tapasztalatait. Mint írta, az idős embert 5-7 fős középiskoláskorú fiatal fogta közre. Hátára fordították, telefonáltak.

 Addigra hozzájuk értem, és megnyugvással tapasztaltam, hogy telefonon érkezett instrukciókkal mellkasi pumpálást végeznek.  A további szakszerű beavatkozást a perceken belül megérkezett szakemberek folytatták.

Mint kiemelte, közlésre méltónak javasolja az ifjúság becsületbeli reakcióját.

– Meghatódva köszöntem meg tettüket, akik, mások mellett, hat unokánk példaképei is lesznek – fogalmazott olvasónk. 

Hangai József mentőtiszt, regionális kommunikációs munkatárs kérdésünkre megerősítette, valóban diákok végezték a mellkaskompressziót a mentőegységek helyszínre érkezésekor. A mentésirányítás instrukcióinak megfelelően, kihangosított telefon mellett jó minőségű kompressziókat végeztek a mentők helyszínre érkezéséig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában