Békéscsaba

2023.11.22. 09:50

Öten kerültek be a Békés vármegyei területi választási bizottságba

Döntöttek a vármegyei közgyűlés nemrég Békéscsabán tartott ülésén a területi választási bizottság három tagjáról és két póttagjáról, akikre fontos szerep hárul majd a jövő évi választásokkor. Tagként került a grémiumba dr. Magyari János, dr. Szelezsán Róbert és Kocziha Attila, míg póttagként dr. Kócsa Katalin és Haklik Józsefné.

Licska Balázs

A bizottság november 17-én tartotta első ülését.

Fotó: Gubis Mariann

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A területi választási iroda vezetője, a vármegyei önkormányzati hivatal jegyzője, Pap-Szabó Katalin elmondta: a tagok és póttagok kiválasztásánál szempont volt számára, hogy legyenek köztük jogi végzettségűek, és hogy legyenek hamar elérhetők, tekintettel arra, hogy lesz olyan időszak, amikor gyorsan és sűrűn kell üléseket tartani.

 A dr. Magyari János László, dr. Szelezsán Róbert és Kocziha Attila Mátyás alkotta választási bizottság november 17-én tartotta első ülését, amikor is megválasztotta elnökét dr. Magyari János László személyében. A bizottság elnökhelyettese dr. Szelezsán Róbert lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában