Találkozó

2023.11.11. 08:00

Megvonták az idei év eddigi mérlegét a csabai régió szlovákjai

A Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete csabai régiójának képviselői a békéscsabai Szlovák Kultúra Házában találkoztak pénteken. A tanácskozáson megvonták az idei esztendő eddigi mérlegét, az elért eredményekkel és nehézségekkel együtt.

Nyemcsok László

A csabai régió településeinek szlovákjait képviselték a résztvevők a tanácskozáson

A csabai régióhoz tíz, szlovákok által is lakott település tartozik: Békéscsaba, Békés, Csabaszabadi, Csorvás, Gerendás, Elek, Kétsoprony, Medgyesegyháza, Mezőberény és Telekgerendás.

A rendezvényen áttekintették a népszámlálási adatokat, és értékelték ezek jelentőségét, ennek mentén pedig átbeszélték a jövő évi önkormányzati választásokhoz kötődő legfontosabb feladataikat.

Elhangzott, a csabai régió szlovák közösségei azon is dolgoznak, hogy megőrizzék és átadják szlovák szellemi és kulturális örökségüket a következő generációk számára. Ezt szolgálja az is, hogy a régióba tartozó településeken rendszeresen szerveznek a szlovákok kulturális programokat.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában