Közélet

2023.11.01. 12:22

Dalos apácaiak: szívesen látják őket a környék településein

A Csanádapácai Dalkör idén ünnepelte megalakulásának a 15. évfordulóját. Erről is a nyáron számoltunk be. Lelkesedésük, a fellépésekre való készülődésük, aktivitásuk példa. Szinte az egész nyári szezont kitöltötték színpadi jelenlétükkel. És azóta se unatkozik 17 tagjuk.

Csete Ilona

Szeretnek együtt énekelni, sok helyre hívják őket.

Forrás: BMH

A dalkör kapcsolattartója, Zsibrita Andrásné készített naptárukból egy kis összefoglalót: augusztusban például az Újkígyósi Dalos Pacsirták látogatták meg közösségüket. Már másnap felléptek a katolikus templomban. Énekeltek a búcsúi szentmisén és a körmeneten. Medgyesbodzás falunapján előadták a Vásári mulatozás című zenés darabot. majd meglátogatták a helyi szociális otthon lakóit. 

– Szeptemberben Nagyszénáson jártunk egy népzenei találkozón, Kétegyházán pedig egy minősítő versenyen (dalkörünk arany minősítést kapott). Eleget tettünk a Tótkomlósi Evangélikus Szeretetszolgálat meghívásának is. Elmentünk Gerendásra, a Dr. Batthyány-Stratmann László Idősek Klubjának tagjai szüreti mulatságot rendeztek. Október elején Medgyesbodzáson az idősek világnapi programon vidám dalokkal kedveskedtünk. Zenés összeállításunkkal megleptük az apácai szociális otthon lakóit. A Világ Gyalogló Nap alkalmából dalokat tanítottunk a résztvevőknek a hármas határnál – sorolta zsúfolt programjukat a dalköri tag.

Októberben még jártak Eperjesen, a Kéknefelejcs Hagyományőrző Klub népzenei találkozóján, Gyulán, a Segítő kezek Idősek Otthonában, az újkígyósiak látogatását is viszonozták. Október 23-án pedig Medgyesbodzáson, a megemlékezésen ünnepi dalcsokrot énekeltek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában