Békéscsaba

2023.10.16. 17:43

Fényeken és síneken kelhettek át a diákok

Negyedik alkalommal rendezték meg a Fények, sínek, életek című baleset-megelőzési programot a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

Papp Gábor

A diákok számos fontos információt sajátíthattak el az interaktív előadáson

Fotó: Bencsik Ádám

A hétfőn délben tartott eseményen Kónya Orsolya rendőr őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója és Bajkai Zsolt, a MÁV Zrt. balesetvizsgálója tartott interaktív előadást, ezúttal a Szent-Györgyi Albert Technikum diákjai számára.

Sós Imre, a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvart működtető Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke elmondta, a kezdeményezés legfőbb célja, hogy a rendőrséggel, illetve a MÁV-val közösen felhívják a figyelmet, hogy mire kell ügyelni a vasúti átjárókon való áthaladáskor. 

– Nagyon fontos, hogy a biztonságos közlekedés ismérveit minél előbb megismerjék a gyerekek, illetve a fiatalok – tette hozzá Sós Imre. – A programon a két szakember mindig bemutatja a fénysorompók működését, a résztvevő diákok megismerhetik a közlekedési táblákat. A baleseti, illetve veszélyes helyzetekről készült fotók pedig még inkább erősítik az odafigyelés fontosságát. A gyerekek természetesen még nem vezetnek, de lényeges, hogy már ilyen korban is rögzüljön, hogy mire kell ügyelni a későbbiekben, ha jogosítványuk lesz.

Sós Imre kifejtette, a rendezvény nem egy előadás, hanem interaktív program, ahol a szakemberek beszélgetnek a fiatalokkal, akik természetesen kérdezhetik is őket. Így még inkább megragadhatnak az ismeretek.

Az eseményt egy érdekes figyelemfelkeltő programmal is kiegészítették. Azok a diákok, akik egy különleges dobókockával kidobták a fénysorompó színét, ezúttal is kisebb ajándékokat nyerhettek.

Az állomásfőnök elmondta, a baleset-megelőzési rendezvény helyszínéül tudatosan választották a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvart, hiszen a résztvevők itt találkozhatnak egy valódi szerelvénnyel, ami még szemléletesebbé teszi az információkat. Egy-egy ilyen rendezvényen emellett mindig számos érdekes és hasznos tudnivaló hangzik el, amely tovább mélyítheti a tanulók ismereteit, és a későbbiekben is segítséget jelenthet számukra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában