Világnap

2023.10.15. 15:50

Az állatok szeretetére, védelmére hívták fel a kovácsházi óvodások figyelmét

A Mezőkovácsházi Négy Évszak Óvoda és Bölcsőde az állatok világnapja alkalmából szerette volna felhívni a Naprafogó csoportos gyermekek figyelmét az állatok szeretetére, védelmére, a felelős állattartás fontosságára tapasztalatszerzéssel és élménynyújtással.

Csete Ilona

Madarat megformázó képre álltak össze a kovácsházi ovisok.

Forrás: Facebook

Gyűjtést szerveztek egy állatvédő egyesületnek. Szemléletformáló, színes előadást tartott Pintér Vivien a felelős állattartás fontosságáról, amelyhez a szemléltető eszközöket is kaptak. Egy délelőttre – a gyermekek nagy örömére – beköltözött a Napraforgó csoportba Málna nyuszi. A faliújságot a gyerekek házi kedvences képeivel is díszítették.

Az állatvédelmi témahéthez kapcsolódóan egy madarat megformáló óriás képet is készített az intézmény az óvodásokkal – számoltak be közösségi oldalukon.
– Hiszünk az állatvédelem-pedagógiában – fogalmazták meg hitvallásukat. Az állatvédelem-pedagógia a gyermekek számára a természettel és az állatokkal való kapcsolat mélyítését jelenti. Általuk megtanulhatjuk a fenntartható és empatikus életmód alapjait, amelyre a jövőnk épülhet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában