Összefoglaló

2023.10.13. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 13.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. október 13-án.

Beol.hu

Allah Akbart kiáltott a késelő egy franciaországi iskolában. Az eddigi információk szerint egy tanár meghalt és további két ember súlyosan megsérült az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában.

Újabb 105 embert menekített ki Izraelből a magyar légierő.

Órákig lógott egy kötélen a 8. emeleti ablak előtt, hogy kiderítse megcsalja-e a barátnője. Az "elkövető" 52 éves... A szerelem tényleg el tudja venni az ember eszét.

Tekerj, Kovácsháza! – szólt a felhívás. Bringás reggelit is hirdettek pénteken a két keréken közlekedőknek. A kezes-lábas játszóházban pedig megváltozott működésű kétkerekűek csaltak vidámságot, sok nevetést, mosolyt technikai bravúrjaikkal a gyerekek arcára, miközben a rendőrség közlekedésbiztonsági tanácsokkal is ellátta a legkisebbeket a művelődési ház mögötti téren. Eközben a Kalocsa Róza Művelődési Központ előtt felavatták a 110 millió forintból megújult, modern, energiahatékony ingatlant.

Célba lőttek, kézigránátot dobtak, fegyvert szereltek, futottak, csúsztak és másztak azon a versenyen a fiatalok, amelyet immár 22. alkalommal szervezett meg a békéscsabai 14. hadkiegészítő és toborzó iroda, együttműködve a Magyar Tartalékosok Szövetsége vármegyei szervezetével. A haditornának otthont adó békéscsabai repülőtér területén mintegy 15 általános és közel 30 középiskolás csapat mérettette meg magát az elméleti és gyakorlati számokban. Szerte Békés vármegyéből érkeztek fiatalok, Szeghalomtól Békéscsabán át Mezőhegyesig.

Bejárással egybekötve adták használatba az új civil házat pénteken délután Békésen. Az intézményt egy korábbi óvodaépületben alakították ki.

Noha a magyar labdarúgó-válogatott éllovasként várja a második szerbek elleni csoportrangadót az Európa-bajnoki selejtezősorozatban, Marco Rossi szövetségi kapitány szerint nem áll fenn az elbizakodottság kockázata.

A játékosok hisznek péntek 13 varázsában, de nem emiatt járnak lottózóba.Több mint hárommilliárd forintért izgulhatnak a lottójátékosok ezen a hétvégén.

Tudományosan igazolták: Mozart altatódala enyhíti a kisbabák fájdalmait. Sokáig úgy hitték, „a babák agya nem érzékeli úgy fájdalmat, mint a felnőtteké”, de a legújabb kutatások szerint éppen úgy rászorulnak a fájdalomcsillapításra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában