Eljárások

2024.04.29. 13:50

Nem tudta megvezetni a rendőröket a balesetező rolleres

Megpróbálta félrevezetni a rendőröket egy férfi, aki rollerével balesetet szenvedett Újkígyóson. Azt állította, hogy két biciklis miatt félre kellett rántania a kormányt, ezért esett el, de a helyszíni nyomok alapján kiderült, hogy ez nem igaz. A rendőrök több eljárást is indítottak ellene.

Licska Balázs

Elesett és súlyosan megsérült egy elektromos rollerrel közlekedő férfi április 27-én 17 óra 30 perc körül Újkígyóson. A 65 éves férfi a kiérkező rendőröknek azt mondta, hogy azért történt mindez, mert a szűk úton szembe jött vele egy biciklis lány és egy biciklis fiú, akikkel majdnem összeütközött. Azért, hogy elkerülhesse a balesetet, félrekormányozta a rollert, és a füvön elesett. Elmondása szerint a két fiatal – bár látták, hogy mi történt – nem álltak meg segíteni neki, hanem elhajtottak.

A rolleres férfi később bevallotta, hogy valójában magától esett el. Fotó: police.hu

A rendőröknek a helyszíni nyomok alapján nem állt össze a történet, hamar kiderült számukra, hogy a baleset úgy nem történhetett, ahogy a férfi állította. Mikor szembesítették ezzel, bevallotta, hogy magától esett el, és ebben közrejátszhatott az is, hogy alkoholt ivott korábban. A Békéscsabai Rendőrkapitányság hatóság félrevezetése és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, engedély nélküli járművezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indít ellene. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában