Békéscsaba

2023.09.29. 15:59

Petankoztak is a ligetben a Trefortos fiúk

Játékos sportvetélkedőt szervezett pénteken a BSZC Trefort Ágoston technikuma. A Diáksport Napja apropóján csaknem háromszáz tanuló versengett a tizennégy állomásból álló akadálypályán.

dr. Nagy Szilvia

Néhányan a lajhármászásban is remekeltek

Fotó: Nagy Szilvia

A feladatokat az iskola könyvtárában és udvarán kezdték, az eligazítás után a belső udvaron még kosaras, kézilabdás és focis feladatok, valamint biciklis ügyességi vetélkedő is várta a fiatalokat. Később a Széchenyi ligetben mutathatták meg a csapatok, mennyire talpraesettek, mennyire mozgékonyak. Benyovszkiné Kulyka Mónika testnevelő tanár elmondta, kollégáival igyekeztek színt vinni a napba; olyan szabadidős feladatokat állítottak össze a fiúknak, amiket akár otthon, a szabadban is kivitelezni tudnak. 

– Olyan sportjátékokra invitáltuk őket, amelyeket pálya és drága eszközök híján is kivitelezni tudnak. Csapatépítésnek is szántuk a rendezvényt, összesen tizenhárom osztály jött el a ligetbe, a kilencedikesek közül mindegyik. Frizbidobás, padeltenisz, amerikaifoci-dobálás, hernyó-és gólyalábon járás, rollerezés, röplabdázás vár rájuk, de kellett bizonyítani a street workout pályán is. A lajhármászás helyett inkább futottak a srácok, de a röplabdát, a hernyólábat és a francia népi játékot, a fémgolyókkal játszható petankot nagyon élvezték. Úgy látom, nyitottak a sportra és van is rá igényük – részletezte Benyovszkiné Kulyka Mónika.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában