Békéscsaba

2023.09.02. 16:43

Háromszáznál is több makettel neveztek a 29. Körös Makett Kupára - galériával

Idén is megrendezték a Körös Makett Kupát Békéscsabán, szeptember első hétvégéjén.

Gyemendi Réka

Fotó: Dinya Magdolna

A verseny közel három évtizedes múltra tekint vissza, az első megmérettetést 29 évvel ezelőtt tartották a Körös Makett Klub első évfordulójához kötődően, azóta pedig minden évben összemérhetik tudásukat a magyar és külföldi versenyzők. 

Czegle Zsolt, a Körös Makett Klub alapító tagja ismertette, idén összesen 320 makettet állítottak ki a Csabagyöngye Kulturális Központ Panoráma termében, az alkotások egy részét szerbiai, romániai és szlovák társklubok tagjai, a makettklub barátai készítették. 

A verseny kiemelt kategóriájának tematikáját mindig valamilyen történelmi esemény évfordulójához kapcsolódóan határozzák meg. Idén ebben a kategóriában a negyven évvel ezelőttre tehető jom kippuri háborút kellett feldolgozniuk a makettezőknek, ezen kívül viszont bármilyen témájú alkotással lehetett versenyezni.

A rendezvény szombaton este 18 óráig, vasárnap pedig 13 óráig tart a kulturális intézményben, az eredményeket pedig vasárnap 14 órakor hirdetik ki a Csabagyöngye Stégszínpadán. Gyermek kategóriában az első tíz helyezést oklevéllel ismerik el, a legjobb három versenyző pedig díjat is kap. A felnőtt kategóriában az első hat helyezett oklevelet, míg a legjobb három díjat is hazavihet. Kiosztják még a Legszebb harcjármű és a Legszebb repülő díjakat is, a Best of Show elismerést pedig az a versenyző kaparinthatja meg, aki kivétel nélkül mindegyik zsűritagot lenyűgözte munkájával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában