Tájékoztató

2023.08.09. 21:37

Több száz hektáron gazdálkodnak Sarkadon

Több száz hektáron folytat évek óta mezőgazdasági tevékenységet az önkormányzat Sarkadon. Mindez nem kötelező feladat, de annak eredményeként bevételhez jut a város – ismertette dr. Mokán István polgármester, hozzátéve, hogy az eddig elvégzett munkákkal kapcsolatos tájékoztató a minap került napirendre a képviselő-testület ülésén.

Licska Balázs

Szántóföldi növényeket is termesztenek.

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Elmondta, egyrészt a közfoglalkoztatási projekt keretében közfoglalkoztatottak, másrészt pedig az önkormányzat főállású szakemberei, a mezőgazdasági csoport munkatársai végzik el az aktuális feladatokat. A szántóföldi növénytermesztés során őszi búzával, őszi árpával, napraforgóval, kukoricával, lucernával foglalkoznak többek között.

Állatokat ugyancsak tartanak a projektek keretében. Idén tavasszal negyven malacot vásároltak, azokat folyamatosan gondozzák, etetik a közfoglalkoztatottak. Emellett juhokat tartanak, az állomány az elmúlt években fejlődött, gyarapodott, és jelenleg 14 anyajuhból és tíz bárányból áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában