Alkotók

2023.08.08. 07:31

Szöszmötölve kiélik kreativitásukat a komlósi asszonyok

Jót szöszmötöltek a tótkomlósi asszonyok az elmúlt napokban a mesterségek házában. Közösségük kreatív alkalmat teremtett: négy nap alatt elsajátították a nemezelés technikáját.

Csete Ilona

A mesterségek háza több alkotó közösségnek az otthona. Rendszersen összejönnek ott a gyapjúszövők és azok, akik a vászonszövéssel foglalkoznak. Most formálódik a nemezelők szakköre.

Az evangélikus közösségen belül nagyon aktívak a fiatalok és az idősek. Azokat az asszonyokat akarták megszólítani, akik a családjuk, a munkájuk mellett alkotói kreativitásukat szívesen megélnék. Késő délutáni időpontot választottak. Így nyílt lehetőségük Salamon Zsuzsa vezetésével a nemezelés technikáját megtanulni. A tervezéstől a hímzésig elsajátottak sok ismeretet, miközben jókat beszélgettek, segítettek egymásnak, elszöszmötöltek. 

Közösen készítettek gyapjúból használati és dísztárgyakat (sapkát, edényfogó kesztyűt, táskát, párnát), amihez az alapanyagot a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában