Látogatás

2023.08.22. 10:17

Kölcsönösség jellemzi Tótkomlós és Galánta kapcsolatát

Még a hétvégi városnapok előtt Tótkomlós küldöttsége Peter Kolek, Galánta város polgármesterének a meghívására részt vett a XXXVII. Galántai Vásáron.

Csete Ilona

Galántán járt a komlósi delegáció.

Fotó: Facebook

A tótkomlósi képviselők, a meghívott testvértelepülések delegációi, a városi intézmények, iskolák és korabeli ruhákba öltözött zászlóvivők részvételével megtartott hagyományos felvonulás, a vásári forgatag, gazdag kulturális és gasztronómiai programok mellett a rendezvénysorozat keretében hivatalos ünnepségeket is tartottak a galántaiak a neogótikus kastély parkjában és épületében.

Galánta város díszpolgári címet adományozott a település történelmét meghatározó nemesi család tagjának, Eszterházy Antal hercegnek és megerősítette 20 éve megkötött partnervárosi szerződését cseh testvértelepülésével, Mikulovval – számolt be közösségi oldalán Zsura Zoltán, a tótkomlósiak vezetője. A Galántai Vásár másnapján nagy sikerű műsort adott a Komlós Néptánc Egyesület.

Magyarkanizsa és Bereck is képviseltette magát a hétvégi, tótkomlósi városnapok rendezvénysorozaton, ahogy a galántaiak is viszonozták a látogatást, küldöttségük részt vett a programokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában