Népművészeti Egyesület

2023.08.18. 13:53

Jól mutatnak a Békés vármegyeiek Budán, a Mesterségek Ünnepén

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület 45 fővel képviselteti magát a Mesterségek Ünnepén péntektől vasárnapig a Budai Várban. Látványműhelyeikben a tevékenységek a rendezvény fő témájához (Befordultam a konyhára) illeszkednek, illetve a Szellemi Kulturális Örökség listáján szereplő egyetlen Békés megyei értéket, a Békés megyei szűcshímzés élő hagyományát mutatják be.

Nyemcsok László

A Békés megyei szűcshímzés élő hagyományát is bemutatják

Az árusok mellett a 110 éves fazekasműhely, a szalmafonó és nemezes műhelyek várják a látogatókat. Rendkívül népszerű a családok körében a kreatív népi játszótér, de örömmel tevékenykednek a népi kiskonyhában is, kipróbálva például a csigatészta készítésének fortélyait.

Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke és Kocsis Klára titkár elmondta, a három napig tartó rendezvényen több ezer látogató ismerkedhet meg a népi kézművesség hagyományaival, és ehhez a Békés Megyei Népművészeti Egyesület is igyekszik hozzájárulni.

A csigatészta-készítéssel is megismerkedhetnek az érdeklődők a Békés Megyei Népművészeti Egyesületnél

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában