Hazai tájakon barangolhattak

2023.08.07. 17:39

Először szerveztek társasjáték-délutánt a Békés Megyei Könyvtárban a gyermekeknek

Első alkalommal szerveztek társasjáték-délutánt hétfőn elsősorban 6 és 12 év közötti gyermekeknek a Békés Megyei Könyvtárban, a gyermekkönyvtárban. Három társasjátékban próbálhatták ki magukat a fiatalok: volt olyan, amelyben beutazhatták az országot; olyan, amelyben Magyarországgal kapcsolatos kvízkérdésekre válaszolhattak különféle témakörökben; illetve olyan, amelyben az emlékezőképességüket is fejleszthették.

Licska Balázs

Magyarországgal kapcsolatos társasjátékokban próbálhatták ki magukat a fiatalok a gyermekkönyvtárban.

Fotó: Bencsik Ádám

Laurinyeczné Révész Mariann gyermekkönyvtáros elmondta, hogy a bibliotéka gyűjteményéből szándékosan választották ki a rendezvényre a Magyarországgal kapcsolatos társasjátékokat. Többek között azért, hogy ennek köszönhetően jobban megismerhessék az országot, hogy milyen érdekes helyszínekre érdemes kirándulni.

A gyerekek három társasjátékban próbálhatták ki magukat. Fotó: Bencsik Ádám

Hozzátette, a gyermekkönyvtárban minden délután lehet társasjátékozni, játszani, és egyre többször fordul elő, hogy amikor a szülők a gyermekeikkel betérnek, hogy könyvet kölcsönözzenek, akkor kérik a játékokat is. Ezért is jött a gondolat, hogy szervezzenek a fiatalok számára egy társasjáték-délutánt, hogy megmutassák a nyári szünet végéhez közeledve, hogy így is el lehet tölteni tartalmasan, szórakozva néhány órát. A terveik szerint a jövőben is tartanak hasonló programot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában