Gasztronómia

2023.08.12. 11:13

A grillezést népszerűsítette Győrffy Balázs NAK-elnök és a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács

A hazai alapanyagok felhasználását és a grillezést népszerűsítette egy közös sütés-főzés alkalmával Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) országos elnöke és a Békés vármegyei Prohászka Béla mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke.

Nyemcsok László

Győrffy Balázs (balra) és Prohászka Béla minőségi alapanyagokat használt fel

Forrás: BMH

Győrffy Balázs egyelőre annyit közölt Facebook-oldalán, hogy Prohászka Béla mesterszakácstól a grillezés terén is van mit eltanulni. Izzasztott kacsamell, vaddisznósaslik, szűzérme, citromfüves meggycsatni is készült többek között. A közös grillezésről, az ételekről, elkészítésükről videó is készült, jelenleg a vágása zajlik. A NAK elnöke kiemelte, már nagyon várja a videót, mely elérhető lesz Facebook-oldalán is.

Csodálatos ételek készültek
Forrás: BMH

Prohászka Béla elmondta, az agrárkamara, valamint szövetségük egyaránt fontosnak tartja a hazai, minőségi alapanyagok felhasználását, a magyar gazdák, termelők érdekében is. Másrészt egészen más az ízük, a beltartalmuk, a színük, az illatuk, mint a sokszor távolról ideutaztatott áruknak. A grillezés több válfaját is bemutatták, faszénen, elektromos grillen és tárcsán egyaránt készítettek ínycsiklandó falatokat, ételeket.

A közös grillezésről a videó megjelenésekor tudhatunk meg további részleteket.  

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában