ComicStrip

2023.07.04. 20:12

LEGO képregényt készítettek a gyerekek Békéscsabán - videóval

LEGO ComicStrip címmel készíthettek LEGO elemekkel, sztorikockákkal és applikációval digitális képregényt az érdeklődő gyerekek kedden délután a Békés Megyei Könyvtárban.

Papp Gábor

Különleges, saját történetek keltek életre a megyei könyvtárban

Fotó: Für Henrik

Palkovics Brigitta könyvtáros elmondta, hogy a gyerekek képregényt készítettek az intézmény digilaborjában: – A program a LEGO-sztori foglalkozások részeként valósult meg – tette hozzá. – A keddi esemény annyiban volt más a megszokottakhoz képest, hogy nem egy mesét, egy adott történetet dolgoztak fel LEGO elemekkel a résztvevők, hanem a saját történeteiket írhatták meg sztorikockák segítségével. Emellett a LEGO ComicStrip sajátossága, hogy csak néhány képkockából áll, mint a Garfield vagy a Kázmér és Huba. Ezek a klasszikus képregénycsíkok az újságokban. A történeteket azután LEGO-ból megépítették, tabletekkel lefotózták, és az eszközökön található applikáció felhasználásával készítették el a képregényt.

Laurinyecz Kendra hírportálunknak elárulta, hogy éppen a képregénykészítés napján volt 9,5 éves. Elmondta, gyakran vesz részt a könyvtári programokon, és ezúttal is szívesen jött. Mint megtudtuk, otthon is gyakran legózik, egy szekrényi van az építőkockákból, amelyekből általában az útmutató alapján készít különböző alkotásokat. 

– Imádok történeteket írni – tette hozzá az ifjú hölgy. – Éppen nemrég kezdtem el egy Freddy című sorozatot, ami egy macskáról szól. Freddy egy farmon él, és mindig új kalandjai vannak. Már leírtam néhány ötletet hozzá, és pár mondat le is írtam az első részből, aminek az lesz a címe, hogy Freddy és a Rémálmok hegye. Kendi Freddy-t a keddi képregénykészítésbe is bevonta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában