Beol podcast

2023.06.15. 14:24

Mit tegyünk, ha földrengés van? Várszegi György a Beol-podcast vendége

Májusban többször és június elején is Békés vármegyében is érezhető földrengés pattant ki Romániában. Várszegi György tűzoltó főhadnagy összefoglalta, mik azok a teendők, amiket célszerű észben tartani annak ellenére, hogy hazánk nem tartozik a veszélyeztetettebb régiók közé.

Beol.hu

Várszegi György

Hangsúlyozta, a rengés ideje alatt nem szabad elmozdulni, elhagyni az épületet, hiszen a legtöbb sérülés ekkor következik be; a leomló kémények, a lehulló vakolatdarabok, cserepek sérüléseket okozhatnak. A rengéskor épületen belül sem célszerű meggondolatlanul helyzetet változtatni, csak utána, mert ránk dőlhet egy könyvespolc, egy szekrény. A megyei katasztrófavédelmi szóvivő elmondta, a földmozgás megszűntével érdemes áramtalanítani a lakást, elzárni a földgázvezetékeket, hogy megelőzzünk egy esetleges tüzet. Behúzódhatunk asztal, ajtófélfa alá, sarokba. A telefont csak baj, vészhelyzet esetén szabad használni, hogy ne terheljük le a kommunikációs hálózatot és ne merítsük le a készülékünket. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában