Gyakorlat

2023.06.08. 06:55

Ír színészhallgatók bővítik tudásukat a csabai Színitanházban

Idén is nyári nemzetközi szakmai gyakorlatra érkeztek az írországi Atlantic Technological University színészhallgatói a békéscsabai Színitanházba. A Performing Arts tanszék első-, harmad- és negyedéves ír, kanadai és kelet-európai hallgatói angol nyelvű órákon vesznek részt az intézményben.

Gyemendi Réka

Szente Éva beszédtechnikát tanít a fiataloknak.

Forrás: Jókai színház

Szente Éva beszédtechnikát, Born Gergely néptáncot, Bonczos Andrea klasszikus balettet, Galambos Hajnalka éneket tanít a diákoknak, akik emellett színészmesterség-órákon ismerkednek ezzel a nem könnyű hivatással Czitor Attila vezetésével, Ionesco A kopasz énekesnő című drámája mentén. A színészhallgatók be is mutatják munkájukat a Békéscsabai Jókai Színház társulatának.

Dr. Pallai Ágnes szakmai vezető elmondta, a két hetes szakmai gyakorlat alkalmával nem csak tanórákon vesznek részt a diákok: Magyarországra érkezve megtekintették a Baross Imre Artista- és Előadó-művészeti Akadémia Világok vándora – Petőfi 200 című produkciójának próbáját és előadását, melyet Kovács Gábor Dénes rendez. Továbbá a Fővárosi Nagycirkusz A sztyeppe illata című estjét is láthatták. 

Ezután Békéscsabán a jelenleg is futó előadásokat és próbákat tekinthették meg (például a Lady Oscar, Az égig érő fa, vagy a Drakula-fantázia című darabokat), illetve Seregi Zoltán igazgató jóvoltából ellátogattak a teátrum két játszóhelyére, Szarvasra a Vízi Színházba és Szentesre, a Tóth József Színházba. Ahogy a Színitanház beszámolójábn áll, mindkét helyszín kivívta a vendéghallgatók elismerését, emellett a kellemes magyar időjárás, a fürdőzés, a Diáktanya és Békéscsaba más értékei is elnyerték a tetszésüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában