Összefoglaló

2023.06.01. 19:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. június 1.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről számoltunk be 2023. június 1-én.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock

Igazi kulturális kavalkád, száznál is több program vár a békéscsabaiakra és a városba látogatókra a következő három hónapban, a Csabai Nyár keretében – ismertette a csütörtökön a Jókai színházban tartott sajtótájékoztatón Varga Tamás alpolgármester.

Ingyenesen cserélhetik régi, hagyományos izzóikat vadonatúj, korszerű és energiatakarékos LED-es darabokra a békéscsabaiak egy program keretében, amelyet a CYEB Energiahatékonysági Kft. és az önkormányzat közösen szervez. Jelentkezni kell majd nyáron egy honlapon, ahol több adatot kell megadni, a LED-es izzókat pedig év végén lehet átvenni.

A Békéscsabai SZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola hagyományteremtő jelleggel rendezte meg az I. Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt, melynek témája „Tegyünk együtt az iskolai bántalmazás ellen”.

Fődi Andrásné, a Mira Csillagászati Egyesület elnöke látogatott el Telekgerendásra, a focipályára szombaton, ahol Méret- és távolságarányok a Naprendszerben címmel tartott előadást – tette közzé Ránkli Ferenc, Telekgerendás polgármestere közösségi oldalán.

Húsz élelmiszer-termékcsoportnál csütörtöktől kötelező a bolti, legalább tíz százalékos akciózás Békésben is, de ez nem minden üzletre érvényes. Az érintett kereskedők kötelesek az árcsökkentésről a tájékoztatást a boltban jól látható helyre kifüggeszteni, valamint a reklámtevékenységükhöz kapcsolódóan az online-felületen feltüntetni. Ebben a tájékoztatóban azonban nem szerepelnek külön-külön az adott időszakban akciós termékek.

Június 22-től augusztus 16-ig rendezik meg a Gyulai Várszínház hatvanadik évadát – jelentette be az összművészeti fesztivállal kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Elek Tibor, a teátrum igazgatója és dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában