Futóverseny

2023.05.08. 12:09

Huszonegy óra alatt futotta körbe a Balatont a Csabai Gyors

A Balaton körüli ultramaratoni futóversenyen, az Ultrabalatonon indult a békéscsabai polgármesteri hivatal csapata is indult.

L. B.

Egymást segítve rótták a kilométereket a városházi csapat tagjai.

A polgármesteri hivatal Csabai Gyors nevű csapata is teljesítette az elmúlt hétvégén az Ultrabalatont, azaz a Balaton körüli ultramaratoni futóversenyt – ismertette Varga Tamás alpolgármester a közösségi oldalán, aki szintén az egylet tagja volt. Mint írta, tavaly nyáron döntöttek úgy a városháza futni szerető munkatársaival, hogy beneveznek a versenyre, amely a szervezők ígérete szerint egy felejthetetlen, életre szóló élménnyel zárul majd.

Tízen vágtak neki a felkészülésnek, hogy a Csabai Gyors csapatával teljesítsék a 211 kilométer hosszú, Balaton körül kialakított pályát. Közben lett először egy, majd még egy biciklis kísérőjük. A rajtot sok futás – közösen és egyénileg egyaránt –, komoly számolgatás, logisztika – hogyan fog a tíz plusz két ember mozogni a csaknem 24 óra során – előzte meg. Kiemelte: nagy volt az izgalom, amikor elindultak, majd igazi csapatként, egymást segítve, támogatva szelték a kilométereket. 

A távot végül 21 óra alatt teljesítették. Kiemelte: a jóízű beszélgetések, a komoly teljesítmények, a kevés vagy semmi alvás, a rengeteg sztori, végül a katartikus közös befutó visszaigazolta a szervezők ígéretét: felejthetetlen és életre szóló élménnyel zárult a kaland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában