Virtuális Erőmű Program

2023.05.26. 13:20

Energiatudatos díjat kapott az orosházi kórház

A klímaváltozás és a fenntartható fejlődés ügye mára a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai érdek, a Virtuális Erőmű Program (VEP) pedig a téma egyik iránymutató példája. Ebbe a programba került be az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, az elnyert díjjal jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára is.

Csete Ilona [email protected]

Az elismerést Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató, Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át dr. Duray Gergőnek és a többi kórházi vezetőnek

Fotó: mi6.hu

A Virtuális Erőmű Programban immár tizenharmadik alkalommal tartották meg a parlamenti díjátadó gálát május elején. Ezen részt vett az orosházi kórház főigazgatója is. Dr. Duray Gergő hangsúlyozta, az elmúlt években a lehetőségekhez képest törekedtek arra, hogy a intézmény mindennapi működése energiatudatos legyen.
– A legnagyobb beruházás a 2019-ben, EU-s forrásból átadott összesen 202,5 kWp teljesítmény leadására képes napelemes rendszer telepítése volt, ami éves szinten több millió forintos megtakarítást jelent.  Ahol lehet, ledes lámpákra cseréltük a régi világító testeket és ösztönözzük a kollégákat az energiatakarékosságra. Ezek apró, de nagyon fontos szemléleti kérdések – sorolta dr. Duray Gergő.

A kórház vezetője elmondta, a Virtuális Erőmű Programban vállalták, hogy a tudatos energiamegtakarítást tovább folytatják.
– Az intézményünkben felállítunk egy energiahatékonysági munkacsoportot, amelyben képviselve lesz a kórház összes érintett egysége, emellett vállaltuk, ha uniós, illetve hazai forrásból lehetőség lesz rá, bővítjük a kórház napelemes kiserőmű-rendszerét, ezzel még tovább javítva az energiahatékonyságot – ismertette a jövő terveit dr. Duray Gergő.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában