Rangos elismerés

2023.05.10. 06:55

A Virtuális Erőmű Program különdíját kapta a Hatvanezer Fa Egyesület

A Virtuális Erőmű Program különdíját ítélték oda a Hatvanezer Fa Egyesületnek. A rangos elismerést május elején adták át a parlamentben.„A mi erőművünk motorja ti vagytok, akik fáradhatatlanul jöttök velünk a remény útján. Köszönjük, folytatjuk" – fejezte ki örömét az egyesület közösségi oldalán.

Gyemendi Réka [email protected]

Dr. Duray Balázs alelnök, Ulbert Zoltán elnök és Poliák Pál alelnök vette át az elismerést.

Forrás: Hatvanezer Fa

A Virtuális Erőmű Program (VEP) a dr. Molnár Ferenc szellemi tulajdonjogát képező „Prevenciós célú Virtuális Építő Program” (PVÉP) koncepció alapjain nyugszik. Dr. Molnár Ferenc, a társaság vezetője álmodta meg a Virtuális Erőmű Programot, ennek a különdíjában részesült a békéscsabai egyesület.

Poliák Pál, a Hatvanezer Fa Egyesület alelnöke úgy fogalmazott, a VEP célja az, hogy a lehető leggazdaságosabb irányba próbálja irányítani a fejlődést. Mint mondja, a gazdasági szereplők a kisvállalkozásoktól a nagyvállalatokig meglátták azt a hatalmas megtakarítható energia potenciált, ami az energiatakarékos fejlesztésekben rejlik. Ide sorolhatóak a szigetelések, az energiahatékony fűtéskorszerűsítések, vagy a megújuló energiák felhasználhatósága. Mindezt azért, hogy a lehető legtovább és a legjobb minőségben tudjunk élni a földön. Vallják, hogy az ország méretétől függetlenül nincs értelme a nagyokra várni, hanem cselekedni kell és jó példákkal kell elől járni. 

A közös célunkon túl ami az élhető bolygó fenntartása ez is egy fontos kapcsolódási pont. A dr. Molnár Ferenc által megálmodott és létrehozott szervezet 13 éve töretlenül teszi a dolgát, cselekszik és fejlődik. Csakúgy, mint a 3 és fél éve létrehozott Hatvanezer Fa Mozgalom árulta el Poliák Pál.

A különdíjjal az egyesület 2022-es évben, aktivistákkal végzett tevékenységét ismerték el és gondolták példamutatónak. Az egyesület alelnöke úgy fogalmazott, civil szervezetként büszkék arra, hogy ezzel a hihetetlenül tettre kész tagsággal megkapták ezt az elismerést. 

– A díj azoké, akik az „elmondás”, beszéd helyett megmozdulnak, idejüket, erejüket, sokszor anyagi lehetőségeiket is áldozva jönnek és cselekednek, „csinálnak” valamit az ügy érdekében. Ezért a VEP vezetőségén túl, leginkább nekik tartozunk köszönettel  a jó példáért – fejezte ki háláját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában