133 éve történt

2024.05.01. 08:45

Fáklyás felvonulással emlékeztek Orosházán

Megemlékezést, fáklyás felvonulást és utcabált szervezett az MSZP Orosházi Szervezete az agrárszocialista megmozdulás 133. évfordulója alkalmából kedden este.

Beol.hu

Orosházán 1891-ben az elnyomott parasztság felemelte a szavát. Megemlékezett a 133 éve történtekről Raffai János, az orosházi képviselő-testület tagja. Beszédet mondott dr. Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési frakcióvezetője.

fáklyás felvonulás, agrárszocialista, megmozdulás
A hagyományos fáklyás felvonulással értek a piactérre, ahol utcabált tartottak. A szerző felvétele

– Ahogy azt az elődök tették 133 éve, nekünk is küzdenünk, szervezkednünk kell. Mert a mi hazánkat válságok sorozata sújtja – fogalmazott a politikus, majd beszélt a gazdasági, szociális, morális, demokratikus és a szövetségesek részéről a bizalmi válságról. Úgy fogalmazott, óriási szükség van igazságosságra, szolidaritásra, társadalmi gondoskodásra. – A mi feladatunk, hogy a politikai gondolkodás fókuszába ismét az emberek kerüljenek. Ezek az értékek 133 év óta változatlanok – fogalmazott Tóth Bertalan.

Az ünnepség végén koszorúkat és virágokat helyeztek el az emlékműnél, az emberek fáklyákkal vonultak a piactérre.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában