Szakmai nap Orosházán

2023.04.28. 13:25

Egységes fejlesztési elképzelésekben gondolkodnak Dél-Békésben

Térségi területfejlesztési szakmai napot rendeztek pénteken Orosházán a 4. számú választókerület polgármestereinek, Erdős Norbert országgyűlési képviselő kezdeményezésére.

Cs. I.

A fórumon Dávid Zoltán, dr. Takács Árpád, Mayer Gábor a házigazdát, Erdős Norbertet hallgatja. Fotó: Horváth Bence

– Térségünk, településeink fejlődése, fejlesztése nemcsak feladatunk, hanem szívügyünk. Helyzetünk, lehetőségeink feltárására és fejlesztéspolitikai perspektívákkal kontextusba helyezett bemutatására szerveztük meg ezt a mai napot – nyilatkozta a pénteki esemény kapcsán a politikus.

– Elkezdtünk egy közös munkát, már korábban Tótkomlóson is találkoztunk, a tervezés fázisában vagyunk. Remélem, a ciklus második felére kézzelfogható eredmények születnek ebből a munkából. A források megszerzése nagyon fontos feladat. A térség 27 településének együttgondolkodásával haladunk előre, együtt tudunk fellépni közös ügyeinkért – tette hozzá Erdős Norbert. Dávid Zoltán polgármester örömének adott hangot, hogy Orosháza lehet ezúttal a házigazda, hiszen a városnak is komoly fejlesztési elképzelései vannak a jövőre nézve.

A megnyitón dr. Takács Árpád, Békés vármegye főispánja köszöntőjében arról biztosította a településvezetőket, hogy a kormányhivatal minden segítséget megad az önkormányzatoknak ebben a munkában is.

– Megtaláltuk a közös hangot. A folytatásban mind a Magyar Falu Programot és a TOP-Plusz-os fejlesztéseket úgy kezeljük, mintha kiemelt beruházások lennének. Lerövidített határidőkre törekszünk, a tervezés folyamatában is igyekszünk benne lenni. Ezekhez a fejlesztésekhez akkora társadalmi érdek fűződik, hogy fontos így kezelnünk mindegyiket. Egy településfejlesztés nem ér véget a település határán. Egységes gondolkodást kell képviselnünk. Vegyük komolyan Orbán Viktor szavait: Békés vármegye felkészül. Nekünk most a dél-békési részre kell fókuszálnunk a térség országgyűlési képviselőjével, önökkel, a polgármesterekkel ebben elkötelezettek vagyunk – fogalmazott dr. Takács Árpád.

Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár tartott előadást. Fotó: Horváth Bence

Elfogadta a meghívást és Orosházára érkezett Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkár, akinek az előadását megelőzően Irimiás László, az Oros-Projekt Kft. ügyvezetője tartott prezentációt, a Tenderauditor Kft. képviselői ismertették a térségi együttműködésben, illetve az energetikai fejlesztésekben rejlő lehetőségeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában