Bejelentések

2023.01.05. 13:52

Elkészül a mini bölcsőde Gádoroson, érkezett plusz forrás

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője Gádoroson tartott sajtótájékoztatót dr. Szilágyi Tibor polgármesterrel. Bejelentette a településre érkező támogatásokat, majd bejáráson vettek részt a sajtó munkatársaival az elkészült bölcsődében.

Cs. I.

Dr. Szilágyi Tibor és Erdős Norbert a bölcsődei bejáráson

Fotó: Für Henrik

Mini bölcsőde épült Gádoroson, közel 90 millió forintból. Ha átadják, a két csoportba 7-7 gyermeket tud fogadnia az intézmény, öt új munkavállalónak biztosítva elhelyezkedést.

– Két fontos bejelentésem is van, jó hírekkel érkeztem. A rezsikompenzáció Gádoros esetében 16 millió 231 ezer forint. Ez az összeg 45 százaléka a várható, 2023-as évi rezsiáraknak. Az önkormányzatok egyébként májusban is számíthatnak újabb segítséget – jelentette be a politikus.

– A helyszínválasztás nem véletlen, a 2022-es évnek az utolsó, pályázati fejlesztést érintő ráemelését jelentjük be Gádoroson, az új mini bölcsőde falai között – folytatta Erdős Norbert.

– Ezt a projektet az önkormányzat 2023. január végén fejezi be, s reményeik szerint tavasszal kinyithatja kapuit a bölcsőde. A beruházás majd 90 millió forintból készült el, eredetileg 80 millió forint TOP-os forrást nyertek a gádorosiak. Ehhez most 2,8 millió forintos ráemeléssel hozzásegítünk a befejezéshez. A pályázati forrás része a 12 millió forintos eszközbeszerzés, valamint az önkormányzat is 6,5 millió forint önerővel járult hozzá a projekt sikeréhez, egy szolgálati lakás felújítását oldották meg a pénzből – összegezte a képviselő.

A projekt célja biztosítani a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító mini bölcsődei ellátást, méghozzá esztétikus és egészséges környezet megteremtésével. Ennek édekében teljes energetikai felújítást végeztek az ingatlanon, ami korábban óvodaként funkcionált, valamint napelemeket is felszereltek. Ezáltal a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérését is segítik a községben. 

Dr. Szilágyi Tibor polgármester hozzátette, nagyon várják a szülők a bölcsőde nyitását. Az ingatlan megjelenésével is új színfoltja a községnek. Jelenleg a megérkezett új bútorok kicsomagolása, elhelyezése zajlik. A működési engedélyek beszerzése után nyithatja meg kapuit a bölcsőde.

– A rezsitámogatás a legjobbkor érkezett a településre. Nálunk tízszeresére nőtt a gáz ára. Tavaly a közvilágításra az áramot 19 forint 20 fillérért vásároltuk, idén 170-ért – érzékeltette az áremelkedések mértékét a polgármester. Ez kigazdálkodhatatlan a település költségvetéséből, ezért is fontos a rezsitámogatás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában