Startmunka

2022.12.23. 17:46

Megtartanák a zsadányi közmunkában eddig elért eredményeket

Jövőre 64 helybeli kaphat lehetőséget a közfoglalkoztatási startmunka mintaprogramban: a mezőgazdasági projektben 38, a szociális jellegűben 12, a helyi sajátosságokra épülőben pedig 14 – ismertette Dudás Árpád polgármester.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Hozzátette: a cél az lesz, hogy az eddig a programban felmutatott értékeket, eredményeket megtartsák. Továbbra is foglalkoznak majd növénytermesztéssel és állattenyésztéssel, figyelnek a közterületek állapotára többek között.

Elmondta, hogy idén 83 zsadányi foglalkoztatására nyílt lehetőségük, de a létszámot nem tudták teljesen feltölteni, és most is vannak szabad álláshelyek. Az elmúlt időszakban ugyanis többen sikeresen elhelyezkedtek a versenyszférában. 

Hozzáfűzte: a rendkívüli aszály miatt a mezőgazdasági projektben az önkormányzatnak az előző évihez képest – más értékesítéseket nem számítva – mintegy 10 millió forinttal kevesebb bevétele származott: ugyanis kukorica nem termett, búza és napraforgó is kevesebb volt a korábbiaknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában