Parti pergetőverseny

2022.11.08. 12:00

Gumihalra haraptak a csukák Békéscsabán

Múlt vasárnap rendezték meg a tavaly új versenyprogramként elindított Békés Megyei Parti Pergetőversenyt, amelynek ezúttal is az Élővíz-csatorna békéscsabai, a Munkácsy hídtól a Békési úti zsilipig tartó szakasza adott otthont – tájékoztatott Facebook oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ).

P. G.

A prímet nem meglepő módon a csukák vitték, a 29 fős mezőny összesen hatvankét példányt fogott, mellettük még két süllőt és három sügért mértek le. A leginkább preferált műcsalinak a gumihal bizonyult.

A halasnak mondható verseny legnagyobb – 2023. évi KHESZ általános területi jegyet érő – fogását egy 69 centiméteres teljes testhosszúságú csuka jelentette, de sok példány esetében 40 centi fölé kellett „nyújtani” a mérőszalagot. Ezt jól példázza az első helyezést adó 8 halas, 382 pontos teljesítmény.

 

A három területre osztott versenypálya középső és alsó szakasza adta jobban a halat, a teljes verseny összesen 30,88 méternyi fogást jelent. Első helyen végzett Pálvölgyi Gábor 382 ponttal, második lett Puskás Norbert 358 ponttal, a harmadik helyet Debreczeni József érdemelte ki 269 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában