Ünnep

2022.11.27. 18:33

Fellobbant a láng az óriáskoszorú első gyertyáján Orosházán

Orosházán megtelt a rendezvénytér, sokan részesei akartak lenni a vasárnap esti adventi gyertyagyújtásnak. A szervezők mindent megtettek, hogy az orosháziak kedvében járjanak.

Cs. I.

Fotó: Cs. I.

Az érkezők első útja az óriás adventi koszorúhoz vezetett: idén is az Oros-haza Baráti Kör tagjai készítették el, miután megkérdezték a városlakókat, milyen színek domináljanak az óriás koszorún. A levendula lila és az arany kombinációval kikerült a városháza elé a koszorú, amit nagyon sokan kíváncsian álltak körbe, míg az Székács iskola diákjainak a műsorát hallgatták. Ördög Endre, az evangélikusok igazgató lelkésze az ünnepvárás állandóságáról beszélt, ami talán fel is értékelődik idén a nagyon mozgalmas, állandó változásoktól teli mindennapokban. 

Miután meggyújtotta az első gyertyát a koszorún a lelkész, a családok, a kíváncsi sétálók, a baráti társaságok fotózkodtak a tér több pontján, hiszen a szokásos látnivalók idén is díszei a főtérnek.

 

Az ünnepi hangulat része a már jól ismert betlehemi jászol, a manó, a kivilágított szán és a rénszarvas, a város 10 méter magas karácsonyfája.

A téren faházakat és sátrakat is kihelyeztek. A kürtős kalács és a forralt bor illata is csalogatta az embereket a térre. 

Minden gyertyagyújtáson ott van az Orosházi Rotary Klub, ők a finom kalács mellé forralt bort kínálnak, szomszédságukban pedig az Oros-haza Baráti Kör forró teával és zsíros kenyérrel várja a városi ünnepségre érkezőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában