Hajrá Békéscsaba Egyesület

2022.10.22. 18:55

Szarvas Péter is gyúrta a kolbászt a csabai fesztiválon

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a Hajrá Békéscsaba Egyesület tagjaival, többek között Nagy Ferenc alpolgármesterrel gyúrta a kolbászt a szombati töltőversenyen a CsabaParkban.

Ny. L.

Szarvas Péter, dr. Kovács Zoltán, dr. Sztankó Attila és Prohászka Balázs Érsekújvárról

– Örömteli, hogy több ezren készítették a frisskolbászt a verseny, a hangulat, a jókedv és a hagyományőrzés jegyében – fogalmazott Szarvas Péter. – Ismét bebizonyosodott, hogy Békéscsaba a kolbász fővárosa. A rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy példát mutassanak szülök, nagyszülők, a csabai kolbász ősi receptje, kétszázéves történelme megmaradjon.

Szarvas Péter hangsúlyozta, a kolbászukba nem raktak titkos hozzávalót, a titok a só, a pirospaprika, a kömény és a fokhagyma megfelelő arányában rejlik.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere családjával együtt gyúrt. Elmondta, a frisskolbász és hurka a disznótorok kedvenc étele, ugyanakkor lassan eljön az ideje a füstölt vékony és vastagkolbászok készítésének az ideje is.

– Mindenki a saját kolbászára esküszik, így is van ez rendjén – ecsetelte az alpolgármester. – A fesztivál sikere az őseink sikere is, akik megtanítottak bennünket kolbászt készíteni. A mi feladatunk, hogy apáról fiúra szálljon ennek a hagyománynak az őrzése, ápolása.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában