Nemzetközi verseny

2022.10.22. 15:10

Ötszáz csapat gyúrta a kolbászt a fesztivál főattrakcióján - galériával, videóval

Nagyüzem volt szombaton reggeltől kora délutánig a 25. Jubileumi Csabai Kolbászfesztivál nemzetközi frisskolbásztöltő versenyén a CsabaPark csarnokában és a Mokry-nagysátorban. Ötszáz csapat töltötte a kolbászt, rengeteg látogató szurkolása közepette.

Ny. L.

Fotó: Für Henrik

– Óriási élmény, hogy ennyien voksoltak a csabai kolbász, és készítése mellett – emelte ki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

–  Örömteli, hogy a kolbászkészítés tudományát ilyen rendezvények által is átadják az idősebbek a fiataloknak.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke hangsúlyozta, ez nemcsak csabai, hanem megyei rendezvény is, a helyiek mellett az elszármazottak is ilyenkorra időzítik hozzátartozóik, rokonaik meglátogatását. Az egész család kilátogat a fesztiválra.

Anna, Ági, Viktória, édesapjuk Sztankó Attila és nagyapjuk dr. Sztankó Attila fogszakorvos töltötte a kolbászt a békéscsabai, Becsey utcai, Szomszédok csapatában. Dr. Kovács Zoltán ügyvéd a médiát intézte, így tőle tudtuk meg, hogy dr. Lakatos Ferenc kardiológus valahol lemaradt. Minden bizonnyal olyan elfoglaltsága adódhatott, mely nem tette lehetővé, hogy gyúrjon a barátaival. 

Pedig a főorvos eddig nélkülözhetetlen szereplője volt a fesztiválnak, szívén viselte minden évben a sorsát. No, de beszéljünk azokról, akik ott voltak, teljes mellszélességgel. Például a békéscsabai Orvos Miklós, aki cseh sörökkel érkezett édesanyjával, Katival együtt, aki a budapesti Hrabal söröző tulajdonosa. Ahogy elmondták, hamarosan Békéscsabán is cseh sörözőt nyitnak.

Fásy Ádám megyénkbeli műsorvezető elmondta, mindegyik kolbászfesztiválon jelen volt, a mostani sem lóghatott ki a sorból. Ahogy fogalmazott, arany-, ezüst- és bronzérem is van otthon a vitrinjében, amit a kolbásztöltő versenyeken szerzett barátaival.  

Szarvas Péter, dr. Kovács Zoltán, dr. Sztankó Attila és Prohászka Balázs Érsekújvárról 

A Csabai Kolbászklub sátránál újabb disznótort tartottak szombaton, az Orosházi Kolbászklub tagjai mutatták be, náluk hogyan dolgozzák fel a sertést. A csapat tagjai Vígh Antal, Szilasi-Horváth Tamás, Bába István és Janicsek Zoltán volták.

Hocz István, a Csabai Kolbászklub tagja a Részvényes-csapattal hagyományos disznótoros eszközöket állított ki a klub sátránál. Vájlingoktól töltőkig, késekig, perzselőkig széles és sokszínű a látnivaló.

A Nemzetközi kolbászgyúró verseny eredményeiről ITT olvashat bővebben.

A zsűri és a győztes csapat

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában