Megbecsülik a családokat

2022.10.28. 10:45

Huszonnégy csemetével bővült Sarkadon az újszülöttek ligete

Újabb huszonnégy csemetével bővült az újszülöttek ligete az Anti út és a Zsarói utca sarkán. Azon kicsik számára ültettek névre szóló fát, akik az idei első félévben születtek, és a szüleik sikeres kérelmet nyújtottak be gyermekszületési támogatásra.

L. B.

Névre szóló fát és emléklapot is kaptak a kicsik. Fotó: Fazekas László

A minap tartott rendezvényen a fiatalok lényegében át is vették a csemetéket, valamint az ültetés apropóján készített emléklapokat dr. Mokán István polgármestertől és dr. Pintér Magdolna jegyzőtől.

Fotó: Fazekas László

A városvezető hangsúlyozta: megbecsülik a családokat és igyekeznek minél jobb feltételeket teremteni a felnövekvő generációk számára. A pár éve általa kezdeményezett gyermekszületési támogatás mellett ez számos intézkedésben, beruházásban érhető tetten, amelyek érintik a bölcsődét, az óvodákat, az általános és középiskolákat egyaránt. Fejlesztik a közösségi tereket, példaként említette Táncsics teret és az Éden Camp mellett elkészült játszóteret.

A gyermekszületési támogatásról, az egyszeri, 10 ezer forintos segítségről elmondta: bár a szülők számára nem állapítottak meg jövedelemhatárt, igényelni kell a városháza illetékes osztályán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában