Felújították

2022.10.18. 12:14

A Cannes-i Katedrális hangján szólal meg a kondorosi orgona

Orgonaavató és hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap a Kondorosi Baptista Imaházban. A kormány által kiírt, nyertes pályázat révén négymillió forintból újították fel a hangszert Kurucz Róbert vezetésével. A mester és társai munkája révén immár a Cannes-i Katedrális hangszerének lenyűgöző hangján szólal meg orgona.

Ny. L.

Forrás: Facebook

A Rézfúvós Kvartett műsora után a Kondorosi és Békéscsabai Baptista Kórus kíséretével Tóka Szabolcs orgonaművész szólaltatta meg a hangszert. Ezt követően Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere mondta el gondolatait, akit Vári Ferenc, a gyülekezet elöljárója hívott meg. A polgármester hálát adott Istennek, hogy a hangszerek királya immár megújult állapotában örvendeztetheti meg hétről-hétre a kondorosi gyülekezet tagjait.

Kurucz Róbert, a felújítást végző kft. vezetője elmondta, új és egyedülálló technológiával készült el az orgona, mely a Cannes-i Katedrális hangjai mellett több más, híres európai templom orgonájának hangján is képes megszólalni. Az ünnepi istentiszteleten igeolvasást Péter István, imádságot pedig Beke László lelkipásztor szolgáltatott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában