Találkozó

2022.09.26. 18:44

Vizslások randevúztak megyénkben

Országos vizsla weekendet, azaz vizsla hétvégét rendezett a közelmúltban Doboz-Szanazugban, illetve Békés megyében a Sportolj 6 Lábon Egyesület és a VizslaKalandorok csapata. A résztvevők számos érdekes programon vettek részt az itt töltött napok alatt.

P. G.

A szabadkígyósi kastélyhoz is ellátogatott a csapat

Fotó: Somogyiné Márkus Eszter

Kollár Mihály, az egyesület elnöke lapunknak elmondta, rendszeres időközönként összejönnek, tartanak találkozókat az ország különböző pontjain. Akadnak programok, általában minden hónapban, amikor egynapos összejöveteleket szervezünk, ilyenkor sétálunk egy nagyot – tette hozzá, majd kiemelte, ugyanakkor vannak vizslás hétvégék, amikor több napot töltenek együtt.

– Ezeknek az eseményeknek számos előnyük is van. Ilyenkor több napot vagyunk együtt, így nem annyira fárasztó az utazás. Emellett egy összeszokott baráti társaságról van szó, amelynek tagjai már jól ismerik egymást, ugyanakkor mindig szívesen látunk új gazdikat a kutyáikkal. Velük az egynapos, néhány órán át tartó sétákon nem tudunk olyan jól megismerkedni, az ilyen hosszabb programokon viszont igen – fogalmazott.

– A résztvevők nem mellesleg a heti gőzt is kiengedhetik, jól érezhetik magukat, lazíthatnak egyet. A csapatot az egyesület békéscsabai tagjai invitálták meg a megyébe, összesen huszonegy kutya és tulajdonosai érkeztek Békésbe. Jöttek vizslások Várpalotáról, Debrecenből, Szegedről, Nagytarcsáról, Tatabányáról, Kecskemétről, míg az elnök újhartyáni. Újhartyánhoz egy „vizslás magyar rekord is kötődik. 2016-ban 245 vizsla és 600 gazda, illetve érdeklődő gyűlt össze egy találkozón, amely a mai napig hazai csúcsnak számít. 

A Sportolj 6 Lábon Egyesület egyébként első alkalommal járt Békés megyében, és számos programon vett részt. Megtekintették egyebek mellett a közelmúltban felújított Wenckheim kastélyt. A kutyákra kint azok vigyáztak, akik már jártak a patinás épületben, a többiek pedig ez alatt megtekintették a kastély. A csapat ezt követően Újkígyóson ebédelt meg, majd visszatértek Doboz-Szanazugban található szállásukra. 

Másnap a társaság két részre oszlott. Doboz környékén nagyon különleges természeti környezet található, így a vizslások egyik része a közeli erdőben, természetesen a kijelölt turista útvonalon tett meg több kilométert. A csapat többi tagja ezalatt pedig elsőként Békéscsabára látogatott, ahol a belvárosban tettek egy sétát, fagylaltoztak, süteményeztek egyet, majd átmentek Gyulára, ahol a fürdővárosban kalandoztak. Mindkét helyen nagy sikert arattak, hiszen nagyon ritkán látni sok vizslát együtt, nagyon sokan fotózkodtak, szelfiztek velük. Az időjárás akkor még kegyes volt, csak az egyik éjszaka esett, így lehetőségük nyílt arra, hogy a Körösben fürödjenek egyet. 

– Összességében nagyon szép napokat töltöttünk Békés megyében, köszönet házigazdáinknak, Artur kutya gazdáinak, akik helyiekként az ötletet adták, hogy idejöjjünk. Biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben visszatérünk még ide – fogalmazott Kollár Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában