Mobilitási Hét

2022.09.06. 17:14

Szűrőbusz is érkezik a szarvasi futófesztiválra

A szarvasi programsorozat lényege az egészség, aminek alapköve a mozgás, a megfelelő táplálkozás, és természetesen a környezetünk megóvása is.

V. E.

Már javában zajlik a szarvasi Mobilitási Hét szervezése, amely immár hagyományosan magába öleli a Körös-körül, a Körös körül Futófesztivált – tudtuk meg Krivik Viktor főszervezőtől. Elárulta, ez a programsorozat különösen fontos Szarvas számára, hiszen lényege az egészség, aminek alapköve a mozgás, a megfelelő táplálkozás, és természetesen a környezetünk megóvása is. Éppen ezért különös figyelmet fordítanak a hét, illetve az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő futófesztivál szervezésére is.

Fotós: Bencsik Ádám

Krivik Viktortól megtudtuk, az Európai Mobilitási Hét és Autómentes nap rendezvénysorozat Szarvason szeptember 16-22-ig várja majd az érdeklődőket, és minden napján a mozgás, valamint az egészség lesz főszerepben. Programelemei közé tartozik többek között a Gyalogtúra a Történelmi emlékúton, a Körös18 kerékpáros kör, a Körös-körül, a Körös körül Futófesztivál, váltóverseny a rekortán futópályán, a Bringás csütörtök, a véradás, illetve különböző előadások, edzések és sportbemutatók.

A hétnek ugyanakkor két különlegessége lesz, melyek még inkább előtérbe helyezik az egészséges életmódot. Az egyik ilyen, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” programjának egyik állomása lesz a futófesztivál, ahol ingyenes vizsgálatokat – például nőgyógyászati, szájüregi, vércukor, koleszterin, tri-glicerid, csontsűrűség, férfiaknak PSA, illetve inbody – biztosító szűrőbusszal állnak az érdeklődők rendelkezésére. A másik pedig a Mályvavirág Alapítvány „a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért” csatlakozása a rendezvényhez, amely szintén egyedi programokat kínál a részvevőknek. Ilyen például a „2022 méter gyalogszerrel magamért” közös figyelemfelhívó GO DAY gyaloglás az Életem gyöngye Mályvavirág szobor érintésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában